Tips omgeving

Even helemaal bijkomen en genieten van duinen, stranden, bossen, dorpjes en steden kunt u op Résidence Koningshof. Dit kleinschalige park is gelegen aan de rand van Nationaal Park de Schoorlse  Duinen en beschikt over luxe bungalows in Oud-Hollandse stijl, die van alle gemakken zijn voorzien.

 

Vanaf het park fietst u in een half uurtje naar het strand en het centrum van Schoorl bereikt u al in een paar minuten. Résidence Koningshof is dé bestemming voor wandel-, fiets- en strandliefhebbers.

U geniet hier gegarandeerd van een heerlijke (strand) vakantie!

 

Vanuit Het Elfde Gebod bezoekt u met gemak de steden als Alkmaar, Hoorn, Edam en Volendam. Ook Amsterdam en Haarlem zijn goed te bereiken. u kunt zelfs gemakkelijk een overtocht maken richting Texel.

U heeft tal van mogelijkheden voor een prachtige dagtocht en tal van activiteiten in de directe omgeving.

 

Voor actuele informatie over de omgeving verwijzen wij u graag naar de volgende links:

VVV Schoorl

VVV Bergen

Evenementenkalender van Bergen

Strandregels

Wandelen en fietsen

Het is in de omgeving prachtig om te wandelen en fietsen. De wandel en fietspaden door de uitgestrekte duinen lenen zich hier geweldig voor. In de vroege ochtend of namiddag als de zon laag staat in de oktobermaand is het licht prachtig.

Hier vindt u meer wandel- en fietsroutes in het duingebied van Schoorl.

Mountainbike

Voor de liefhebbers van het mountainbike hebben de Schoorlse duinen veel te bieden. u vindt hier een 15 km lange route die goed is aangegeven. De route voert u onder andere over de top van de Schoorlse Nok. Een van de hoogste duinen van Nederland. (48 meter boven NAP) u klimt hier naar een hoogte van z’n 33 meter en is 320 meter lang. Meer informatie over mountainbike routes Schoorlse duinen.

Il Primo skiclub

Voor de liefhebbers van het skiën is Il Primo de skiclub die u niet mag overslaan. De oudste skivereniging van Nederland met een eigen skibaan.

Een geweldige borstelbaan waar u kunt oefenen voor de wintersport of gewoon even kunt genieten van de sfeer. Het skiseizoen van Il Primo start 1 september en eindigt 30 april.

Informatie over de skiclub Il Primo.